Ρολλά Καταστημάτων, η άμεση ασφάλεια επιχειρήσεων και καταστημάτων

rolla-asfaleias-img-02

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις εταιρείες συστημάτων ασφαλείας για μαγαζιά

Ζούμε σε δύσκολες εποχές από όλες τις απόψεις. Εννοείται ότι σχεδόν όλοι αντιμετωπίζουμε οικονομικά προβλήματα τα οποία πλέον δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια για να ξοδέψουμε όσα χρήματα θα θέλαμε με τον τρόπο που θα θέλαμε. Αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο για τις επιχειρήσεις και ειδικά για τις μικρότερες, οι οποίες λόγω των φόρων και των εισφορών μόλις και μετά βίας κατορθώνουν να παρουσιάσουν κάποιο μικρό κέρδος. Ένας ιδιοκτήτης μικρής επιχείρησης θα σκεφτεί και το παραμικρό Ευρώ που θα ξοδέψει. Ένας όμως από τους τομείς όπου δεν χωράνε οικονομία και τσιγκουνιές, είναι η ασφάλεια.

Ένα μαγαζί στις μέρες μας είναι στόχος κλεφτών και άλλων επιτηδείων περισσότερο από ποτέ, γι’ αυτό και ο κάθε ιδιοκτήτης επιχείρησης θα πρέπει να παίρνει τα μέτρα του για να εμποδίσει τα σχέδια τους. Κάθε επιχείρηση που σέβεται τον εαυτό της λοιπόν, θα πρέπει να επενδύσει στην ασφάλεια. Αυτό μπορεί να αποδειχθεί όμως λίγο δύσκολο, αφού δεν είναι όλοι οι επιχειρηματίες ειδικοί στην ασφάλεια. Ας δούμε λοιπόν τι πρέπει να γνωρίζετε για τις εταιρείες συστημάτων ασφαλείας για μαγαζιά.

rolla-asfaleias-img-01Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ξέρετε είναι ότι υπάρχουν δύο ειδών τέτοιες επιχειρήσεις:

Είδος πρώτο: Επιχειρήσεις με ηλεκτρονικά μέσα ασφάλειας. Στην ουσία μιλάμε για καταστήματα που πουλάνε κάμερες και συναγερμούς. Και τα δύο αυτά είδη ασφαλείας μπορούν να φανούν χρήσιμα, αλλά θα πρέπει να ξέρετε ότι δρουν κυρίως αποτρεπτικά και στην ουσία δείχνουν στον υποψήφιο κλέφτη ότι το μαγαζί φυλάσσεται. Αν ο κλέφτης αποφασίσει να μπει, ο συναγερμός απλά θα κάνει την «επίσκεψη» του σχετικά σύντομη (εννοείται πως δεν χρειάζεται πολύ χρόνος ένας έμπειρος κλέφτης για να ανοίξει το ταμείο και να ψάξει για μετρητά) ενώ οι κάμερες απλά θα καταγράψουν τις κινήσεις των δραστών, κάτι που υπό συνθήκες μπορεί να βοηθήσει την Αστυνομία να τους πιάσει.

Είδος δεύτερο: Επιχειρήσεις με ρολλά ασφαλείας. Τα ρολλά ασφαλείας είναι η πρώτη και ίσως η σημαντικότερη γραμμή άμυνας ενός μαγαζιού απέναντι στους κλέφτες. Τα κλειστά ρολλά όχι μόνο δείχνουν και αυτά ότι ο χώρος φυλάσσεται, αλλά στην ουσία δημιουργούν κι ένα φυσικό εμπόδιο ανάμεσα στον κλέφτη και τον στόχο του. Με άλλα λόγια, ο κλέφτης θα πρέπει να ανοίξει κάπως τα ρολλά για να μπει και αυτό χρειάζεται χρόνο, ειδικές γνώσεις και ειδικά εργαλεία, κάτι που το 80% των κλεφτών δεν διαθέτει. Τα ρολλά βγαίνουν σε διάφορους τύπους ο κάθε ένας από τους οποίους έχει το δικό του ποσοστό ορατότητας. Υπάρχουν για παράδειγμα ρολλά κλειστού τύπου που δεν αφήνουν να φανεί καθόλου η πρόσοψη του καταστήματος αλλά και ρολλά ανοιχτού τύπου που επιτρέπουν να φαίνεται η βιτρίνα, θυσιάζοντας όμως λίγη ασφάλεια. Η επιλογή του σωστού τύπου για την επιχείρηση σας είναι κάτι που θα γίνει μαζί με το προσωπικό της επιχείρησης ρολών.

Ποια από τα δύο είδη προϊόντων να προτιμήσω;

Ιδανικά θα λέγαμε ότι ένα μαγαζί είναι καλό να έχει είδη και από τους δύο τύπους επιχειρήσεων αφού όσο καλύτερα φαίνεται ότι φυλάσσεται ένας χώρος, τόσο πιο μικρές είναι και οι πιθανότητες να γίνει στόχος κλεφτών, αφού οι περισσότεροι ψάχνουν εύκολους στόχους. Παρόλα αυτά, δεδομένου ότι τα ρολλά ασφαλείας είναι αυτά που στην ουσία θα κρατήσουν τον κλέφτη έξω από την επιχείρηση ακόμη και αν δοκιμάσει να μπει, θα λέγαμε ότι αν είναι να επενδύσετε σε ένα είδος προϊόντων, αυτό θα πρέπει να είναι τα ρολλά.

Ποια επιχείρηση να επισκεφτώ πρώτα;

Δεδομένου ότι τα ρολλά ασφαλείας θα προστατέψουν τον χώρο σας άμεσα και πολύ αποτελεσματικά, θεωρούμε ότι θα πρέπει να είναι και ο πρώτος σας σταθμός στη θωράκιση της επιχείρησης σας. Επιπλέον, είναι καλό να έχουν μπει τα ρολλά σε περίπτωση που θέλετε να τοποθετήσετε συναγερμούς και κάμερες έτσι ώστε να μπορούν να εκτιμήσουν καλύτερα τον χώρο και τις ανάγκες του οι ειδικοί των αντίστοιχων επιχειρήσεων και να κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *